Uitleggen wat biodanza is, is net zo moeilijk als uitleggen wat liefde is. Al gebruik je nog zoveel woorden, je begrijpt het past als je het zelf ervaart.

Biodanza is Spaans en betekent: De Dans (danza) van het Leven (bio) – we dansen het leven. Iedereen wordt vrolijk van dansen: het zit in onze genen en in ons instinct om te bewegen op muziek. Biodanza gaat over plezier, genieten, levensvreugde en samenzijn.

De meeste mensen leven in de hoogste versnelling. Ze hebben een druk leven met veeleisend werk. Ze hebben weinig momenten om tot rust te komen en daarmee nieuwe energie op te doen. Biodanza brengt je weer in balans. Door de muziek en de dans kom je meer in het hier en nu en kun je de drukte van het dagelijkse leven even loslaten. Door biodanza krijg je meer vitaliteit, plezier, zelfvertrouwen en liefde voor jezelf en anderen in je leven.

Biodanza is voor iedereen die van dansen houdt. Iedereen kan het, je hoeft niet goed te kunnen dansen en geen danservaring te hebben. Het enige dat je nodig hebt, is plezier hebben in dansen. Bij biodanza gaat het niet om mooi dansen, niet om pasjes onthouden, niet om techniek en niet om goed en fout.Je danst je eigen dans, vanuit jouw gevoel waarbij de muziek je helpt om te bewegen op jouw manier.

De wekelijkse lessen zijn op maandagavond van 20:00 tot 22:oo. We starten met actieve en ritmische dansen die vitaliteit en vreugde stimuleren waarmee je uit je hoofd en in je lijf komt. In de tweede helft van de les worden de dansen/bewegingen rustiger en langzamer waardoor je je kan ontspannen en de dagelijks stress even los kunt laten.

Kom meedansen en ervaar zelf wat biodanza is! Meld je aan voor een gratis proefles via info@biodanzametkim.nl.

Voor meer informatie zie www.biodanzametkim.nl