Yoga voor senioren

Elke week op een ontspannen manier in beweging zijn, samen met leeftijdsgenoten van 50 jaar en ouder. Sportbedrijf Arnhem organiseert deze lessen bij ‘t Huukske.

 

Doet u een keer vrijblijvend mee? Dan ervaart u zelf wat het is. De lessen zijn elke maandag van 13.45 tot 14.45 uur.

Yoga is niet heel ingewikkeld

Eén van onze deelnemers ervaart het zo:

“Veel mensen voelen een drempel om yoga te gaan doen. Ze denken dat het heel ingewikkeld is, dat je op je hoofd moet staan, omdat je dat wel eens op tv ziet. Maar dat doen we helemaal niet. We beginnen de les staand, dan ‘aarden’ we, concentreren ons op hoe je staat. Dan volgen er oefeningen op je knieën, zittend en liggend. Het zijn allemaal ontspanningsoefeningen waarbij het hele lichaam in beweging komt. Maar wat je niet kan, dan doe je ook niet. Je gaat zover als je lichaam het aangeeft.

We sluiten altijd af met een oefening op je rug, waarbij je je helemaal overgeeft aan de rust. Sommigen gaan er helemaal in op en vallen bijna in slaap, zo ontspannen zijn ze. Soms heb ik geen zin om naar yoga te gaan, maar als ik ben geweest voel ik me altijd fit en vrolijk. Ik ken een vrouw die op haar 90e nog op de fiets naar yoga komt. Maar er zijn ook mensen met een rollator of in een rolstoel die goed meedoen met yoga. Het is voor iedereen. Ook al ben je oud of heb je een lichamelijke beperking, er zijn altijd oefeningen die bij je passen. Mensen die twijfelen zou ik toch graag uitnodigen eens met ons mee te doen. Ik kan er heel enthousiast over vertellen, maar je moet zelf ervaren hoe fijn het is.”

Nieuwe deelnemers voor de Yogagroep kunnen zich aanmelden door middel van een formulier op onze website www.rsvv.nl.

De contactpersoon van de RSVV (Recreatieve Sportvereniging Vredenburg) is.
Ron van der Veer

tel.nr 0644220101

​ronvanderveer@hotmail.com