Even voorstellen, aflevering 1

Even voorstellen…

Iedere dag zetten vrijwilligers zich in om ’t Huukske als fijne ontmoetingsplek voor de buurt draaiende te houden. Wie zijn zij? Wat drijft deze mensen om een deel van hun vrije tijd in te zetten voor ‘t Huukske? En niet minder belangrijk, wat houdt deze vrijwilligers nog meer bezig buiten ’t Huukske? Wie is de persoon achter de vrijwilliger? Als eerste in deze serie stellen wij aan jullie voor Gertie.

Gertie

Gertie

Gertie opent regelmatig ’t Huukske en ontvangt de huurders. Hiervoor is Gertie bijna dagelijks aanwezig in ’t Huukske. Als er nieuwe huurders zijn maakt hij een praatje met ze over wat de insteek is van de nieuwe activiteit. Eventueel zet Gertie de benodigde spullen klaar zoals bijvoorbeeld de beamer’s. Ook houdt Gertie het barverbruik van de huurders bij.

Kookclub

“Ik heb t Huukske leren kennen via de kookclub in 2002”. Ik vond koken altijd al leuk en ik zocht naar een manier om meer betrokken te raken bij de wijk, vertelt Gertie. Ik wilde wat meer in contact komen met de mensen die ik dagelijks in de super zag.

Een radartje in het geheel

Zijn taken binnen ’t Huukske zijn zo gegroeid nadat het buurthuis in 2011 in zelfbeheer kwam. “Iedereen in ’t Huukske heeft zijn taken en iedere taak en iedere vrijwilliger is even belangrijk”. Gertie ziet ’t Huukske als een vloeiend geheel. “Ik ben hier onderdeel van, een radartje in het geheel om de boel soepel te laten lopen.” Gelijkwaardigheid als drijfkracht”, dat is hoe Gertie het succes van ’t Huukske verklaart. Iedereen moet zich binnen ‘t Huukske in zich op zijn of haar eigen manier kunnen ontwikkelen en iedereen hoort erbij.

Een thuisgevoel

De wijk is qua inwoners zeer divers en deze samenstelling zie je terug in ’t Huukske volgens Gertie. “Van bijstandsmoeder tot arts zal ik maar zeggen”. Gertie vindt het belangrijk dat de afstand tussen de verschillende bewoners klein is. ’T Huukske draagt daar aan bij. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt!

Mijn gezin is mijn alles

Ruimte voor zijn taken in ’t Huukske kwam vrij nadat Gertie met pensioen ging. Ik vind het fijn dat de gezelligheid en de contacten die ik via mijn voormalige werk als postbode had, weer terugvindt in ’t Huukske. Ik houd van babbelen en gezelligheid. Wat verder belangrijk is voor Gertie naast zijn werkzaamheden voor ’t Huukske, daar kan hij kort over zijn. In 2010 is mijn kleindochter geboren en in 2015 mijn kleinzoon. We hebben een leuk gezinnetje zo samen. Mijn gezin is mijn alles! Buiten dat vind ik wat ik zoek in ’t Huukske.