Even voorstellen, aflevering 2

Even voorstellen…

Wie zijn zijn de vrijwilligers die ’t Huukske elke dag draaiende houden? Wat drijft deze mensen om een deel van hun vrije tijd in te zetten voor ‘t Huukske? En niet minder belangrijk, wat houdt deze vrijwilligers nog meer bezig buiten ’t Huukske? Wie is de persoon achter de vrijwilliger?

Betsie

Betsie is binnen gekomen in ’t Huukske via de Kinderclub. Helaas stopte de kinderclub omdat er nog maar weinig kinderen in de buurt woonden. Gelukkig had Betsie ’t Huukske toen al leren kennen.

Onmisbare duizendpoot

Betsie heeft zich ontpopt tot een onmisbare duizendpoot in ’t Huukske. Betsie is degene die in de ochtenden de vloerverwarming op tijd aanzet zodat de peuters geen koude voeten krijgen tijdens het dansen. Betsie is ook degene die er voor zorgt dat alles aan kant blijft. De verhuurders vergeten nog wel eens hun kopjes op te ruimen of de vaatwassers te legen. Gelukkig heeft Betsie overal oog voor. “Het is belangrijk dat ’t Huukske aan kant blijft voor de verhuur. Zonder inkomsten kan ’t Huukske niet bestaan”.

Coördinatrice gastvrouwen en heren

Een andere belangrijke taak die Betsie op zich heeft genomen is de coördinatie van de gastheren en gastvrouwen van de koffietafel. “Dat doe ik samen met Gerda. We hebben nog nooit iemand hoeven weigeren maar als iemand zich niet gedraagt dan grijpen we wel in. Dit gebeurt gelukkig niet vaak hoor!” zegt Betsie lachend. Verder is iedereen van harte welkom. Betsie vind het ook belangrijk om mensen erbij te houden. Mensen met een beperking zijn bijvoorbeeld ook welkom als gastvrouw of gastheer op de koffieochtend.

Tijd voor zichzelf?

Betsie zorgt net zo goed voor de mensen in haar omgeving als voor de ruimtes in ’t Huukske. Naast haar baan in de thuiszorg doet zij ook nog vrijwilligerswerk bij het Kruispunt. Dit is een stichting voor daklozen. Ook helpt ze een aantal vrienden die dat zelf niet meer zo goed kunnen met schoonmaken en wassen. Je vraagt af of Betsie nog wel eens tijd voor zichzelf overhoudt? Gelukkig wel! Dan kijkt Betsie lekker thuis TV, speelt bingo in ’t Huukske of gaat ze naar een concert van haar broer. Haar broer speelt bij het stedelijk orkest Lebuinus in Deventer.

Waardering

Betsie heeft drie jaar terug de vrijwilligersprijs gewonnen. “Dit was een ontzettend leuk moment vanwege de waardering” vertelt Betsie. Er zat een beeldje bij wat Gerard had gemaakt, een oorkonde en een geldprijs. Een ander mooi moment in ’t Huukske zijn de buurtfeesten. Betsie loopt dan rond met koffie kannen door de wijk om de vrijwilligers die het verkeer regelen koffie te schenken. “Dan waarderen de verkeersregelaars ons enorm en daarom is dat zo mooi om te doen!”

Betsie