Even voorstellen, aflevering 4

Rieky is wekelijks aanwezig in ’t Huukske voor het beheer van de cash flow. “Hierbinnen probeer ik zoveel mogelijk te betekenen voor de buurt en vrijwilligers” vertelt Rieky enthousiast. “Zo breng ik de tellijsten voor het opmaken van de rekeningen naar Yvonne en de facturen naar penningmeester Arno. Het kleingeld breng ik naar de Spar op de Oranjestraat, die kunnen dat goed gebruiken en het overschot stort ik op de bank”

 

Rieky_

 

Trots op ’t Huukske en haar vrijwilligers

 

“Toen er sprake van was dat ’t Huukske moest sluiten zijn we met een groep bewoners van start gegaan” vertelt Rieky. Er werden en worden goede en mooie activiteiten voor de buurt georganiseerd in ’t Huukske en wij waren er van overtuigd dat deze moesten blijven. Veel mensen in de buurt hebben nog op de kleuterschool gezeten die ’t Huukske vroeger was. “’t Huukske is van de buurt en moet van de buurt blijven” Rieky zegt dit opgewekt. “Ik ben echt trots en enthousiast over wat wij hier met z’n allen hebben neer gezet”.

 

Een stapje terug doen

 

Op de deur van het kantoor hangt een bordje met de dagen en tijden waarop Rieky aanwezig is in ’t Huukske. Rieky:  “voorheen deed ik veel verschillende taken in ’t Huukske”. Helaas heb ik een stapje terug moeten doen vanwege mijn gezondheid”.

Rieky kreeg in 2009 voor de tweede keer borstkanker. Hoewel zij nu, zoals dat formeel heet, schoon is ondervindt ze nog wel de gevolgen van de behandelingen. ‘t Huukske heeft een hele grote rol gespeeld in het acceptatie proces dat ik minder kan dan ik graag zou willen. Ik was toen en ben ontzettend nog steeds ontzettend blij met de contacten en de zingeving die ’t Huukske mij geeft. Ik vind het heel mooi om mijn ding hier te doen”.

 

Een eigen plek

 

Rieky leert nu om voorzichtig om te gaan met haar energie. “Nu door mijn eigen gezondheid en voorheen door het leven met mensen met een chronische handicap zie ik hoe moeilijk het is om in deze snelle wereld te leven”. “Voorheen had ik in mijn leven een verzorgende rol. Vroeger al voor mijn moeder en later binnen mijn gezin met vijf kinderen. Nu moet ik leren zorgen voor mijzelf”.

 

Per 1 April heeft Rieky een caravan in het bos in Arnhem bemachtigd. Dit wordt een plek helemaal voor mijzelf, ik ga het zelf creatief inrichten vertelt Rieky. “Vroeger had ik naast mijn werk als humanistisch geestelijk verzorgster en lerares in het voortgezet onderwijs ook veel creatieve bezigheden. Ik deed bijvoorbeeld veel aan etsen. Mijn creatieve bezigheden wil ik graag weer oppakken. Ik wil bij mijn caravan bijvoorbeeld weer beginnen met batikken!”