Even voorstellen: de nieuwe secretaris Dorien van Gils

Ik had al jaren in mijn achterhoofd dat ik ooit iets wilde gaan doen bij ’t Huukske. De zelforganisatie spreekt me aan en ik vond het een sympathieke club. Zo af en toe kwam ik er wel eens. En het was een mooie plek om ons 25-jarig ‘huwelijksfeest’ te vieren (niet dat Peter en ik getrouwd zijn, maar hoe noem je dat anders). Dus toen ik de oproep voor nieuwe vrijwilligers las in Langs Rijn en Rails, heb ik me gemeld. En nu ben ik dus de secretaris van het bestuur.

We wonen nu zes jaar prima naar ons zin ‘op Heijenoord’. Helemaal aan de rand van wat nog net bij de buurt hoort; in een comfortabel appartment in het Hofpoortcomplex tussen de Amsterdamseweg en de Noordelijke Parallelweg. Lekker rustig en toch stads. Vlak bij het groen van Mariëndal, Sonsbeek en mijn volkstuin aan de Parkweg. Ik loop zo naar Rozet en het filmhuis en als ik de stad uit wil, pak ik in vijf minuten een trein.

Sinds ik niet meer werk, heb ik een luxe leven. Ik begin de week met tai chi, ben actief in de Stadscompagnie (zingen en flash mobben), heb boekbinden weer opgepakt en natuurlijk sieraden maken bij werkplaats De Helling. En nu dus sinds kort aan de slag als secretaris voor ’t Huukske. Naast alle doe-bezigheden vind ik het prettig om ook wat meer denkwerk te hebben en mee te draaien in de aansturing van ’t Huukske.