Nieuwe buren leren kennen

Speeddaten voor buren

Op Valentijnsdag vond er een speeddate plaats bij ’t Huukske. Dit wereldwijd bekende fenomeen is als concept op een leuke manier toegepast om de buurtbewoners te leren kennen. Doel van de avond was nieuwe contacten maken. De buurtbewoners van de wijk Heijenoord/Lombok kregen op deze manier de kans om een praatje te maken, kennis te maken met elkaar en misschien wel nieuwe contacten op te bouwen, “want wie maakt er op straat nou zomaar een praatje met een onbekende” zegt Mariet Berendsen vrijwilligster bij ’t Huukske. “Zo’n avond maakt het laagdrempelig”.

Het idee

“Tijdens de vrijwilligersoverleg is namelijk gebleken dat steeds dezelfde mensen ’t Huukske bezoeken. Dat terwijl Heijenoord / Lombok een grote wijk is. Het zou juist zo leuk zijn wanneer andere mensen die onze buurthuis nog niet kennen, ’t Huukske wel zouden leren kennen en vervolgens ook elkaar” zo vertelt ze verder. “Het speeddaten ken ik van school. Ik heb in het onderwijs gewerkt en ooit lieten we de leerlingen met elkaar speeddaten, zodat leerlingen elkaar beter leerden kennen. “Op deze manier is het idee ontstaan en dat is ook gelukt, want de avond is goed bezocht door veel nieuwe gezichten, ook door jongere mensen. Er zijn leuke gesprekken ontstaan, er werd veel gelachten en met elkaar gepraat. Dat is mooi om te zien” lacht Mariet tevreden.
“Het is een geslaagde avond. Mensen mogen altijd met ons meedenken of ideeën inbrengen over de volgende Valentijnspeeddate” voegt Mariet eraan toe met een glimlach.