Je vindt ’t Huukske in het karakteristieke voormalige lagere schoolgebouw uit de jaren ’30 middenin de wijk Lombok, hoek Mauriststraat/Nassaustraat. Een centraal punt voor bewoners uit de wijken Klingelbeek, Heijenoord, Lombok en de omringende wijken. Steeds meer wijkbewoners weten ‘t Huukske te vinden om contacten te leggen en samen activiteiten te volgen.  

Ontmoet je wijkgenoten

Eigenlijk zijn we één grote huiskamer voor de buurt, maar ook een plek waar je je kan inspannen, samen dingen doen, ontspannen én van alles kunt leren.
Van buitenaf zie je door de vele, kleine raampjes vaak mensen samen lachen in het huiskamercafé , of misschien hoor je wel eens over de vele activiteiten die georganiseerd worden. Er gebeurt ook veel. Zo zijn er veel sociale activiteiten, zoals de eetclub (geef je gerust op!) en andere kookclubs, de bingo, knusse filmavonden en natuurlijk de koffiemomenten waar jij en je buren contacten kunnen leggen. Is er een belangrijke feestdag, zoals Koningsdag, oud & nieuw en natuurlijk het jaarlijkse wijkfeest in september, dan is er in ’t Huukske ook altijd wat leuks te doen. Wil je weten of er voor jou iets bij zit? Kijk dan op onze agendapagina of er iets voor jou bij zit waaraan je wilt meedoen.

 

Er zijn veel vrijwilligers in de weer bij  ‘t Huukske 

Wist je trouwens dat ‘t Huukske volledig wordt beheerd door en voor bewoners? Er zijn zelfs meer dan 50 vrijwilligers actief in ’t Huukske! De techniek, de bardiensten, de bingo, de boekhouding, het onderhoud: werkelijk alles wordt verzorgd door de vele betrokken vrijwilligers. Maar omdat er steeds meer te doen is, kan ‘t Huukske altijd wel nieuwe vrijwilligers gebruiken. Heb je ideeën, ben je creatief, of vind je het leuk om in contact te komen met buurtbewoners? Of heb je interesse om te komen helpen? Misschien wil je zelf eens een activiteit organiseren? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

We zijn de eerste en de beste Buurthuis van Arnhem

‘t Huukske is het eerste buurthuis in Arnhem dat zonder subsidie kan draaien. Al meerdere jaren zetten alle vrijwilligers zich samen in om volledig zelfstandig te kunnen draaien. Zo worden de zalen regelmatig verhuurd aan bedrijven, organisaties en particulieren. Ook dan zorgen de vrijwilligers er weer voor dat de deuren open zijn en het de huurders aan niets ontbreekt. 

 

Feestje vieren?

We merken dat de bezoekers niet alleen komen voor de activiteiten, maar ook voor de gezelligheid. ‘t Huukske heeft overigens al tientallen jaren een belangrijke ‘huiskamerfunctie’ in Arnhem-West, vooral als het om feesten en partijen gaat. Zo is menig verjaardagspartijtje, kinderfeestje of (huwelijks)feest van bewoners uit Arnhem-West hier al gevierd. Er zijn zelfs vast mensen die hier hun huwelijkspartner of goede vriend(en) voor het eerst hebben ontmoet! Wil je zelf een feest organiseren? Dat kan. Neem dan even contact op!

 

 

organisatie