Terugblik op het repaircafé

Wat waren er op 5 maart veel vrijwilligers die de handen uit de mouwen wilden steken! De samenwerking met vrijwilligers van de buur-repaircafés (Bakermat en De Kreek) verloopt prima! Het aantal reparatieverzoeken in vergelijking met vorige keren was wel aanmerkelijk minder. Zou dat komen doordat mensen in de afgelopen twee jaar veel producten hebben weggegooid omdat we niet konden opereren? Nu ja, het was supergezellig en prima om in twee ruimtes te kunnen werken.
In totaal zijn er 20 reparatieverzoeken ingevuld door vooral wat oudere mensen. Elf mensen in de leeftijd van 41 – 60 jaar en negen 61+-ers. 17 vrouwen en 3 mannen vroegen het volgende te herstellen: koffiemolen, nespressoapparaat, 2x zaklamp, 2x CD-speler, tafelbel, bril, klokje, vest, 2x broodrooster, koffiezetapparaat, lamp, snoeischaar, 2x hangsysteem van een glas in loodramen, afkortzaagmachine, versterker, naaimachine. Sommige dingen konden letterlijk en figuurlijk in een handomdraai weer werken, andere vroegen om meer tijdsinvestering. Er was zelfs helemaal geen enkel apparaat wat direct de schroothoop op moest, maar een vrijwilliger nam een naaimachine en een broodrooster mee naar huis om ze hopelijk daar te kunnen redden en de eigenaar hersteld terug te bezorgen.
De catering werd verzorgd door Ans en Joy en de voorlopige totaalopbrengst van de fooienpot ad € 40,55 is overgemaakt voor Oekraïne.
4 juni is er opnieuw een kans om kapotte stofzuigers, speelgoed en wat maar te herstellen is, te laten repareren in ’t Huukske. Ook voor computeradvies en allerlei textielwerk kan je dan terecht.
Wil je meer info, stuur dan een mailtje aan huukske.repaircafe@gmail.com ook als je als Arnhem-Wester je twee rechterhanden wilt laten wapperen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s